Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Janne_Hanberg

#1
Gästbok / Sensommarresa till Röder
2 september 2023 kl. 08:26:45
Så var det dags för vår höst-/sensommarresa till Brandboden. Vi gick ut i strålande solsken från Åsättra på Ljusterö ut till Rödlöga där vi la till vid stora bryggan. Efter lite promenerande runt affären och fika på bryggan gick vi vidare ut mot Röder. Väl framme i den alltid så välkomnande lugna hamnen lastade vi ur och fick en första stund på bryggan.

Ett av våra mål är att lägga nät och få en middag med nyfångad fisk. Fisket gick dock sådär - eller rättare sagt riktigt uselt ☹. Vi la näten ut från södra delen av Bodkobben och rakt ut mot Måskobben. Inte en fisk ända till slutet på sista nätet där det satt en riktigt stor sik som räddade kvällens middag. Det blev en underbar fiskmiddag och till efterrätten fick vi nyplockade stora tranbär, nog de största vi plockat, som gav en härlig friskhet till kladdkakan.

Brandboden var lika mysig som alltid och allt funkade utan problem, även om vi först var lite tveksamma till om kylskåpet verkligen startat. Det blev mysiga kvällar med mycket frågesport som lockade till långa diskussioner. Vi fick även en skön bastu med uppfriskade dopp i havet. Med den lågt stående solen, lyste Svenska stenarna som en vit klippa i horisonten.

Nu är det bara att längta till nästa sommar och se om vi även kan lägga till med segelbåten. Något vi inte lyckades med i sommar då ovädret Hans satte stopp för detta.

Vi som njutit av dagarna på Röder var:
Janne & Missan Hanberg med bror Gunnar Hanberg och barndomsvännen Martin Ulltin
#2
Gästbok / Höstresa till Röder
4 oktober 2022 kl. 06:30:08
På fredag fm (30/9) samlades Missan, Janne, Martin och Baah hemma hos Baah i Åsättra för utfärd mot Röder i Baahs båt. Utfärden blev fantastisk, ut söder om Husarö, ner runt Tippen, ut till Kallskär där vi gick från söder upp på östra sidan av huvudön med en fikapaus i lä och solsken. Vi fortsatte upp och in i Ängskär, ut mot In Fredel och Ut Fredel där vi kryssade runt innan vi gick upp mot Lygna och tittade in i hamnen på Hamnskär. Slutligen gick vi upp mot Röder där vi hade en lite trasslig infärd och paddlade oss sista biten in. Inför utfärden hade vi lärt oss bättre hur vi skulle gå.

Vi stannade två nätter i Brandboden och hade blandat grått och soligt väder med ganska mycket vind. Det regn vi fick, vilket var kraftigt, kom under första natten. På grund av väntat hårt väder vid upptagning av nät la vi dessa ganska nära land vilket innebar att de hamnade väl grunt, men vi fick skeddor och strömming till en fantastisk lördagsmiddag. Det blev fina promenader, bastubad med dopp, nätrensning i skärgårns finaste gistgård, långa fina kvällar i boden med utsökt mat och trevliga spel. Brandbodens förträffliga inredning fungerade felfritt, spis, kylskåp och värmare. Kort sagt, en finare helg kan man inte drömma om - början på en ny tradition.
#3
Gästbok / Första besöket på Röder
11 juli 2022 kl. 10:29:30
Efter att ha blivit nyblivna andelsägare i höstas så var detta vår första tur till Röder. Vi seglade ut  i lätta vindar från Åsättra och landade tidig fredag eftermiddag och la oss i Prackviken. Vi bodde i Brandboden två nätter, 8-11 juli, och fick njuta av en fantastisk miljö och ett rikare fågelliv än vi trott. Sjöfågel och vadare av fler sorter än vi kunde identifiera.

Det blev härliga promenader runt ön på underbara klippor. Vädret var soligt, varmt och mestadels mycket lugnt. Luften var dock instabil med några enstaka "åskceller" med starka vindar i varierande riktningar som drog förbi och överraskade oss.  Båda dagarna fick vi oss ett dopp utanför bastun, något vi inte trott – att ett par badkrukor som vi skulle bada på Röder.

Brandboden var fantastiskt fint och mysigt inredd med trevliga böcker i "biblioteket". Vi tyckte dock att det saknades en fågelbok och lämnade vårt exemplar från "skeppsbiblioteket" som förhoppningsvis kan komma någon till glädje.

Båda nätterna var vi ensamma på ön. På lördag eftermiddag kom två båtar ut för att fika, äta och bada innan de åkte tillbaka inför kvällen.

Missan & Janne Hanberg