Huvudmeny

Senaste inlägg

#1
Allmänt / Galleriet
Senaste inlägg av Webmaster - 8 november 2023 kl. 14:57:09
Jag har äntligen designat om fotogalleriet så det även skall fungera bra på mobilskärmar. Det var på tiden. Testa gärna! Ladda gärna upp bilder, och hör gärna av er om ni stöter på några problem.
#2
Gästbok / Höstutflykt i magiskt fint väd...
Senaste inlägg av Magnus Lundeberg - 2 november 2023 kl. 18:24:13
Efter att ha tagit upp siknät på Stomnarö i dimma på morgonen den 31 oktober så chansade vi på en utflykt när dimman lättade. Vilken fullträff! Vi gick via Norrpada, där vi träffade Fredrik Nordblom, och kom sen fram till Röder lagom för lunch. Solen värmde skönt(!) på bryggan. Vi tände bastun och gick en promenad. Därefter en stund skönt bastubad och sedan hemfärd i skymningen.

Svårt att få en bättre söndag i slutet av oktober!

tycker Magnus, Ulrika och Johanna
#3
Allmänt / SV: Svenska Stenarnas båk
Senaste inlägg av Jon Petersson - 14 september 2023 kl. 15:54:11
Osäker på om det finns några kvar. Hör med Barbro.
#4
Allmänt / SV: Svenska Stenarnas båk
Senaste inlägg av Gschager - 13 september 2023 kl. 20:14:28
Hej! Går det att se någonstans hur almanackan ser ut?
#5
Gästbok / Sensommarresa till Röder
Senaste inlägg av Janne_Hanberg - 2 september 2023 kl. 08:26:45
Så var det dags för vår höst-/sensommarresa till Brandboden. Vi gick ut i strålande solsken från Åsättra på Ljusterö ut till Rödlöga där vi la till vid stora bryggan. Efter lite promenerande runt affären och fika på bryggan gick vi vidare ut mot Röder. Väl framme i den alltid så välkomnande lugna hamnen lastade vi ur och fick en första stund på bryggan.

Ett av våra mål är att lägga nät och få en middag med nyfångad fisk. Fisket gick dock sådär - eller rättare sagt riktigt uselt ☹. Vi la näten ut från södra delen av Bodkobben och rakt ut mot Måskobben. Inte en fisk ända till slutet på sista nätet där det satt en riktigt stor sik som räddade kvällens middag. Det blev en underbar fiskmiddag och till efterrätten fick vi nyplockade stora tranbär, nog de största vi plockat, som gav en härlig friskhet till kladdkakan.

Brandboden var lika mysig som alltid och allt funkade utan problem, även om vi först var lite tveksamma till om kylskåpet verkligen startat. Det blev mysiga kvällar med mycket frågesport som lockade till långa diskussioner. Vi fick även en skön bastu med uppfriskade dopp i havet. Med den lågt stående solen, lyste Svenska stenarna som en vit klippa i horisonten.

Nu är det bara att längta till nästa sommar och se om vi även kan lägga till med segelbåten. Något vi inte lyckades med i sommar då ovädret Hans satte stopp för detta.

Vi som njutit av dagarna på Röder var:
Janne & Missan Hanberg med bror Gunnar Hanberg och barndomsvännen Martin Ulltin
#7
Allmänt / SV: Svenska Stenarnas båk
Senaste inlägg av Jon Petersson - 27 juli 2023 kl. 13:58:15
Köp almanackan till förmån för båkens restaurering (aug 23 till aug 24). Pris 200 kr
#8
Allmänt / Fiskevårdsmanualen
Senaste inlägg av Jon Petersson - 13 juni 2023 kl. 23:22:21
En guide till en mångfald av fiskevårdsmöjligheter för att främja våra rovfiskbestånd i skärgården
#9
Gästbok / Höstresa till Röder
Senaste inlägg av Janne_Hanberg - 4 oktober 2022 kl. 06:30:08
På fredag fm (30/9) samlades Missan, Janne, Martin och Baah hemma hos Baah i Åsättra för utfärd mot Röder i Baahs båt. Utfärden blev fantastisk, ut söder om Husarö, ner runt Tippen, ut till Kallskär där vi gick från söder upp på östra sidan av huvudön med en fikapaus i lä och solsken. Vi fortsatte upp och in i Ängskär, ut mot In Fredel och Ut Fredel där vi kryssade runt innan vi gick upp mot Lygna och tittade in i hamnen på Hamnskär. Slutligen gick vi upp mot Röder där vi hade en lite trasslig infärd och paddlade oss sista biten in. Inför utfärden hade vi lärt oss bättre hur vi skulle gå.

Vi stannade två nätter i Brandboden och hade blandat grått och soligt väder med ganska mycket vind. Det regn vi fick, vilket var kraftigt, kom under första natten. På grund av väntat hårt väder vid upptagning av nät la vi dessa ganska nära land vilket innebar att de hamnade väl grunt, men vi fick skeddor och strömming till en fantastisk lördagsmiddag. Det blev fina promenader, bastubad med dopp, nätrensning i skärgårns finaste gistgård, långa fina kvällar i boden med utsökt mat och trevliga spel. Brandbodens förträffliga inredning fungerade felfritt, spis, kylskåp och värmare. Kort sagt, en finare helg kan man inte drömma om - början på en ny tradition.
#10
Allmänt / Nya vimplar
Senaste inlägg av Jon Petersson - 11 juli 2022 kl. 10:57:05
Nu finns äntligen nya fina vimplar att köpa. Måtten är 30 x 18,5 cm och de kostar 250 kr/st. Kontakta Kjell Mellbin: mellbin.kjell@gmail.com 070-288 21 85