Första besöket på Röder

Startat av Janne_Hanberg, 11 juli 2022 kl. 10:29:30

Föregående ämne - Nästa ämne

Janne_Hanberg

Efter att ha blivit nyblivna andelsägare i höstas så var detta vår första tur till Röder. Vi seglade ut  i lätta vindar från Åsättra och landade tidig fredag eftermiddag och la oss i Prackviken. Vi bodde i Brandboden två nätter, 8-11 juli, och fick njuta av en fantastisk miljö och ett rikare fågelliv än vi trott. Sjöfågel och vadare av fler sorter än vi kunde identifiera.

Det blev härliga promenader runt ön på underbara klippor. Vädret var soligt, varmt och mestadels mycket lugnt. Luften var dock instabil med några enstaka "åskceller" med starka vindar i varierande riktningar som drog förbi och överraskade oss.  Båda dagarna fick vi oss ett dopp utanför bastun, något vi inte trott – att ett par badkrukor som vi skulle bada på Röder.

Brandboden var fantastiskt fint och mysigt inredd med trevliga böcker i "biblioteket". Vi tyckte dock att det saknades en fågelbok och lämnade vårt exemplar från "skeppsbiblioteket" som förhoppningsvis kan komma någon till glädje.

Båda nätterna var vi ensamma på ön. På lördag eftermiddag kom två båtar ut för att fika, äta och bada innan de åkte tillbaka inför kvällen.

Missan & Janne Hanberg

Jon Petersson

Jon