Sensommarresa till Röder

Startat av Janne_Hanberg, 2 september 2023 kl. 08:26:45

Föregående ämne - Nästa ämne

Janne_Hanberg

Så var det dags för vår höst-/sensommarresa till Brandboden. Vi gick ut i strålande solsken från Åsättra på Ljusterö ut till Rödlöga där vi la till vid stora bryggan. Efter lite promenerande runt affären och fika på bryggan gick vi vidare ut mot Röder. Väl framme i den alltid så välkomnande lugna hamnen lastade vi ur och fick en första stund på bryggan.

Ett av våra mål är att lägga nät och få en middag med nyfångad fisk. Fisket gick dock sådär - eller rättare sagt riktigt uselt ☹. Vi la näten ut från södra delen av Bodkobben och rakt ut mot Måskobben. Inte en fisk ända till slutet på sista nätet där det satt en riktigt stor sik som räddade kvällens middag. Det blev en underbar fiskmiddag och till efterrätten fick vi nyplockade stora tranbär, nog de största vi plockat, som gav en härlig friskhet till kladdkakan.

Brandboden var lika mysig som alltid och allt funkade utan problem, även om vi först var lite tveksamma till om kylskåpet verkligen startat. Det blev mysiga kvällar med mycket frågesport som lockade till långa diskussioner. Vi fick även en skön bastu med uppfriskade dopp i havet. Med den lågt stående solen, lyste Svenska stenarna som en vit klippa i horisonten.

Nu är det bara att längta till nästa sommar och se om vi även kan lägga till med segelbåten. Något vi inte lyckades med i sommar då ovädret Hans satte stopp för detta.

Vi som njutit av dagarna på Röder var:
Janne & Missan Hanberg med bror Gunnar Hanberg och barndomsvännen Martin Ulltin